All Jazzed Up as. zondag in the picture!

ODE AAN DE VROUW
In het kader van de Internationale Vrouwendag op 8 maart kunt u in ‘Bij Everts’ een middag bijwonen waarbij met kunst, verhalen en muziek een ode wordt gebracht aan de vrouw. Mannen en vrouwen geven aandacht aan de vele dimensies van de vrouw.

U bent welkom tussen 14.30 en 15.00 uur in de foyer waar Robert Kluivers u met percussieklanken zal ontvangen. Er staan kraampjes waar kunstenaars Lia Luyendijk, Anne Meiburg en Sisbizhats hun sieraden en hoedjes exposeren.
Om 15.00 uur worden de gasten de zaal in getrommeld door Robert.
Violiste Agnes Houtsmuller en cellist Thomas Kanter spelen het melancholische ‘Nigun’ van componist Ernest Bloch met een verrassende afsluiting.
Aansluitend zal schrijfster en oorlogsjournaliste Natalie Righton, die in Bodegraven haar wortels heeft, worden geïnterviewd door journaliste Annemiek Brandvliet. Natalie schreef het boek ‘1000 dagen extreem leven’. Ze woonde en werkte in Afghanistan. Het gesprek zal o.a. gaan over de situatie van vrouwen in die regio.
Om 15.40 uur zullen Fatima Haring en Arnolda van Vliet het lied ‘Girlpower’ zingen, speciaal geschreven voor de Internationale Vrouwendag 2014 en opgedragen aan de kinderrechtenactiviste en voorvechtster voor scholing voor álle meisjes, waar ook ter wereld, Malala Yousafzai.
Kunsthistorica Renée Korbee zal met digitale beelden iets vertellen over Vrouwen in de kunst en de beide kunstenaars introduceren die exposeren in ‘Bij Everts’, keramiste Paz Sanz Fle en fotograaf Barend Houtsmuller.

Paz Sanz Fle is geboren in Zaragoza, Spanje, een streek van droge landschappen, okerkleurige aarde en door erosie gevormde rotsen. Klei is haar communicatiemiddel waarmee ze een verhaal vertelt van vrouwelijkheid en spontaniteit. Zij creëert vrouwen van vele werelden, in vele rollen; vrouwen in hun volledige kracht en in harmonie met hun innerlijke energie. Naakt, zijn zij het beeld van het universeel vrouwelijke, het mysterie, een geleefd leven.
Barend Houtsmuller leerde het fotograferen in de Verenigde Staten en Venetië bij leermeesters die eraan hebben bijgedragen de fotografie tot een zelfstandige kunstvorm te ontwikkelen. Zijn fascinatie geldt de verbeelding van het mysterie, waarin sensualiteit op het raakvlak van erotiek de boventoon voert.
Om 16.00 uur geeft “All Jazzed Up” een spetterende Vrouwen Performance.
Na deze muzikale afsluiting in de theaterzaal gaan we naar de foyer waar u onder het genot van een bruisend glas bubbels de kunstenaars kunt ontmoeten en verder kunt genieten van muziek. Natalie en Barend zullen hun boeken signeren en in de kraampjes kunt u sieraden en kleine objecten uitzoeken. Tijd voor ontmoetingen en gesprekken over vrouwen- en andere zaken.